West-Brabant in trek bij buitenlandse toeristen.

Volgens BNdeStem d.d.27/08 wordt Midden – en West-Brabant vooral bezocht door Belgen, Duitsers en Engelsen.

In onze B&B verblijven regelmatig eveneens Italianen, Spanjaarden, Canadezen , en Fransen.

Zeker in het voorseizoen vinden de fietskooppuntkaarten gretig aftrek.

Breda als Historisch Centrum kan een belangrijke plaats innemen om  het dagjes toerisme te richten op een ruimer toerisme en recreatieaanbod van Breda en Regio.

Winkelen en de historie van Breda zijn dan goed voor 1 of 2 dagen maar kunnen uitgebreid worden met specifieke wandel-  en fietsrroutes in de omgeving.

Zeker in het voorseizoen vinden de fietskooppuntkaarten gretig aftrek.

Wanneer onze gasten langere dan 2 dagen in onze Bed- en Breakfast verblijven adviseren we hen om bv. een fietstocht langs de Mark te maken naar Meer in België, of zelfs verder Hoogstraten. Ook de fietstocht naar de Biesbosch is een trekker.

We krijgen telkens goede en tevreden reacties: ‘nooit geweten dat het hier zo mooi is’.  Vele buitenlandse gasten kennen de fiets- en wandelknooppunten kaarten niet. Vinden dit zeer interessant en leuk.

Ook wandelen is een openbaring.  Breda ligt rondom in de bossen en de route langs de Rith leidt tevens langs bedrijven die de streekproducten promoten.

Breda is een evenementen stad.  Er is altijd wat te doen.  Alleen jammer dat de evenementen niet in landelijke kranten, op TV en Radio gepubliceerd worden.

Regelmatig hebben we buitenlandse gasten die Breda als centrale verblijfplaats kiezen en een dagje naar Brugge rijden, Amsterdam, Antwerpen, Brussel of Rotterdam met de trein. Gasten uit het Midden Oosten doen steevast de Efteling aan. Het voordeel hierbij is dat men nooit verlegen moet zitten om ergens te

Historisch Breda

Historisch Breda

bed and breakfast breda

bed and breakfast breda

eten bij terugkomst.  We hebben veel goede restaurants en een keur aan cafées en terrassen.

Kortom Breda is een gezellige, gemoedelijke stad, met historie, cultuur en mooie winkels waar het lekker toeven is voor meerdere dagen. Mijn man Frans en ik vertellen met genoegen over Breda en de regio en kunnen uit onze ervaring veel tips geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s