B&B ‘Lieu der Ruse’ ondersteunt de Tiko Lodge in Zambia

Deze zomer hebben mijn man en ik,  onze vakantie doorgebracht in Zambia te Katete en gelogeerd in de Lodge van het  Tikondane Community Center.

In Nederland ben ik medebestuurslid van de Stichting Tiko .

Onze Stichting ondersteunt het Tikondane Community Centrum omdat we een bijdrage willen leveren aan een zelfstandig en menswaardig bestaan aan de inwoners van Zambia.

Het Tikondane Community Center biedt volwassenen en jongeren, educatieve- en leerwerk projecten aan, ondersteunt bij goede gezondheidszorg en social welzijn door middel van cursussen, workshops, landbouwprojecten, voorlichting, spreekuren etc.

Tot op heden is het Centrum afhankelijk van giften en donoren. We willen dat het Centrum een volledig onafhankelijk en gezond bedrijf wordt, geleid door lokaal management.

Een van de kansrijke projecten is de Tiko Lodge.

De Tiko Lodge biedt toeristen, zakelijke reizigers en bezoeker de gelegenheid kort of lang te verblijven en mensen uit de omgeving te ontmoeten, kennis te maken met het locale leven en cultuur. Ook vrijwilligers die een steentje willen bijdragen zijn welkom.

De Stichting Tiko investeert in de kwaliteit van de Lodge en in de opleiding van lokale medewerkers, en wil zo  duurzame werkgelegenheid creëren. Onze inspanningen zijn er altijd op gericht de Lodge op een verantwoorde wijze volledig over te dragen aan de medewerkers.

We informeren de Nederlandse bevolking over de feiten, kansen en mogelijkheden van het Tikoncane Community Center in Oost Zambia.  We brengen sponsors bijeen, organiseren activiteiten.  We werken samen met het management van het Tikondane Community Centrum, Nederlandse en Zambiaanse NGO’s, de locale bevolking en lokale ondernemers.

Frans en ik willen onze expertise inzetten om het locale management  te ondersteunen en de Lodge succesvol te maken waarbij het Tikondane Community Center mee profiteert van de winst.

Meer weten? Neem contact met ons op of zie : http://www.tikondanefoundation.nl

One thought on “B&B ‘Lieu der Ruse’ ondersteunt de Tiko Lodge in Zambia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s